انواع درب اتوماتیک

درب های اتوماتیک، و انواع آن محصول پیشرفت علم و تکنولوژی بوده و دارای قابلیت و کارآیی های خاص خود می باشند. با توجه کارآیی و مزیت فوق العاده درهای اتوماتیک، امروزه این درها جزو ملزومات مورد نیاز برای تمامی مجتمع های مسکونی و تجاری بشمار می روند. ارزش واقعی این درها در هنگام بروز سوانح غیر منتظره مشخص می گردد. زیرا با توجه به برنامه ریزی بکار گرفته شده در سیستم و طراحی درب های اتوماتیک در مواقعی مانند بروز آتش سوزی بسیار کاربردی عمل می کنند.

درب اتوماتیک چیست؟

درب های اتوماتیک درهایی هستند که دارای یک سیستم برنامه ریزی شده هوشمند می باشند. این سیستم برنامه ریزی شده هوشمند، طوری طراحی شده است که براحتی قادر به تشخیص شرایط بوده و بدون نیاز به دخالت دست و اعمال فشار بر آن بواسطه قطعاتی همچون موتور، برد، گیربکس و غیره که بر روی آن بکار رفته اند قابلیت باز و بسته شدن حتی به صورت کنترل از راه دور را دارند. همچنین قابلیت حرکت به صورت افقی و عمودی را دارا می باشند.

انواع درب های اتوماتیک از نظر شکل ظاهری

حتما در هنگام ورود به ساختمان های مختلف با تنوع بالایی از درب های اتوماتیک مواجه شده اید. این درب ها دارای اشکال مختلفی بوده و از متریال های تنوعی ساخته می شوند. در ادامه به بررسی شکل ظاهری انواع درب اتوماتیک می پردازیم.

درب اتوماتیک شیشه ای اسلایدی
درب اتوماتیک شیشه ای کشویی
درب اتوماتیک شیشه ای فریم لس
درب اتوماتیک گرد
درب اتوماتیک نیم گرد
درب اتوماتیک لولایی
درب اتوماتیک لولایی تک لنگه
درب اتوماتیک لولایی دو لنگه
درب اتوماتیک مثلثی
درب اتوماتیک تاشو

انواع درب اتوماتیک
انواع درب اتوماتیک

درب اتوماتیک شیشه ای اسلایدی

درب اتوماتیک شیشه ای اسلایدی در ورودی هایی که به فضای کمی برای نیاز می باشد مورد استفاده قرار گرفته و شامل قاب بندی های متفاوتی می باشد. درب های اسلایدی در واقع به درب هایی گفته می شود که به صورت کشویی باز و بسته می شود. انواع درب اتوماتیک شیشه ای اسلایدی به دو نمونه دو لنگه و چهار لنگه تقسیم شده که درب های دو لنگه را در فضا های بیش از حد کوچک و پر تردد استفاده می کنیم. این نوع درب های شیشه ای در بیمارستان ها و فروشگاه ها کاربرد دارند. تنوع درب اتوماتیک شیشه ای اسلایدی از لحاظ اندازه های مختلف ریل باعث شده به یکی از محبوب ترین و آسان ترین درب های اتوماتیک تبدیل شود. هم چنین عدم نیاز به نگهداری و تعمیر درب های شیشه ای اسلایدی به دلیل کیفیت بالا و عملکرد مطلوب از مزیت های استفاده از این نوع درب ها می باشد.

درب اتوماتیک کشویی:

معمولا از این نوع درب اتوماتیک زمانی استفاده می شود که نیاز به فراهم نمودن رفت و آمد دوطرفه باشد. این درها می توانند خروج اضطراری را نیز تامین نمایند. به همین دلیل جزو پرکاربردترین درب های اتوماتیک محسوب می شوند. از انواع این درب ها می توان به تک کشویی، دو طرفه و تلسکوپی اشاره نمود. از مهم ترین ویژگی های درهای کشویی، فضای بسیار کمی است که در طول حرکت اشغال می نمایند.

درب اتوماتیک شیشه ای فریم لس

درب اتوماتیک شیشه ‌ای بدون فریم ، نوعی درب شیشه ای اتوماتیک است که به جای فرم آلومینیومی یا استیل توسط شیشه‌های سکوریت و با یراق آلات مخصوص به غلطک های متحرک اپراتور متصل می شوند. این درب‌ها با سیلیکون‌های استراکچر یا چسب‌های پلی ‌یورتان درزگیری می ‌شوند.

در حقیقت، ما درب بدون فریم یا چارچوب نداریم و تمامی انواع درب‌ها برای نصب باید در داخل یک چارچوب و بستری قرار گیرند. حال در درب‌های شیشه ای بدون فریم نوع چارچوب به صورت پنهانی تعبیه می‌شود و ما آن را در نمای بیرونی نمی‌بینیم.

درب­ های گردان

درب ­های گردان به عنوان بسته ­هایی کامل تولید می­شوند. در کل، آنها به شکل چهار بال، سه بال و دو بال طراحی و عرضه می­شوند. مقیاس ­های بزرگ­تر چهار بال و سه بال می­توانند نمای مرکزی را نشان دهند. درب­های دوبال معمولا نماهای پیرامونی دارند که وقتی در بسته و قفل می­شود به عنوان حفاظ­هایی یکپارچه به کار گرفته می­شوند. درب­های گردان می­توانند بسته به اندازه و طرح در مرکز یا اطراف قرار بگیرند.به عنوان یک اصل، درب­های اتوماتیک دستی و کم ضخامت­تر، سیستم­ های محرک محور دارند. درب­ های اتوماتیک ضخیم­تر سیستم­ های محیط محور دارند. درب­هایی با ضخامت کمتر معمولا در نوع امنیتی برای دسترسی کنترل شده عرضه می­شوند.

درب اتوماتیک گرد 

درب اتوماتیک گرد را با نام‌های مختلفی مانند درب اتوماتیک قوسی، کرو، نیم دایره می‌شناسند. این نوع درب اتوماتیک برای مکان‌هایی مثل ساختمان‌هایی که نمای بیرونی آن گرد است استفاده می‌کنند و همین هماهنگی که بین نمای ساختمان و درب وجود دارد، زیبایی ساختمان را چندین برابر می‌کند. علاوه بر این، درب اتوماتیک گرد برای مکان‌هایی که نیاز به عرض بیشتری برای ورود و خروج دارند مناسب است.

درب اتوماتیک شیشه ای لولایی

درب شیشه ای برقی لولایی نیز به درب لولایی تک لنگه و دو لنگه تقسیم بندی می‌شود و بیشتر برای درب پارکینگ مورد استفاده قرار می‌گیرد و هر کدام از آنها سیستم فنی مخصوص به خود را دارند به این صورت که درب‌های تک لنگه تنها یک تکه هستند و از سمت چپ یا راست باز و بسته می‌شوند اما در دو لنگه درب‌ها از وسط و به طور هماهنگ با یکدیگر کار می‌کنند بنابراین این دو نوع تفاوت اساسی با یکدیگر ندارند و انتخاب هر یک از آنها بستگی به سلیقه فردی دارد بنابراین اگر طرح درب مورد نظر برای شما اهمیت زیادی دارد بهتر است از درب اتوماتیک شیشه ای لولایی تک لنگه استفاده کنید زیرا با باز و بسته شدن می‌توانند ظاهر خود را حفظ کنند.

انواع درب اتوماتیک
انواع درب اتوماتیک

درب­ های اتوماتیک تاشو

درب­ های اتوماتیک تاشو به عنوان گزینه ­ای برای استفاده بهتر از فضا در نظر گرفته می­شوند. یک درب تاشو برای نصب به حداقل فضا احتیاج دارد با این وجود هنوز میزان فضای خالصی را برای درب فراهم می­کند.درب­ های اتوماتیک تاشو به عنوان بسته­ هایی کامل مجهز می­شوند که شامل اپراتور، سرچسبان، سخت ­افزار پاشنه در، قاب ­های درب، لبه­های راهنما، سیستم فعال­سازی قفل و امنیت می­شود.

آنها به صورت ساختارهای تکی یا دوگانه تاشو عرضه می­شود. درباره مصرف انرژی، بیشتر کارشناسان توافق دارند هزینه مصرف انرژی خود درب­ های اتوماتیک پایین است. در قسمت راهرو با اینکه لازم نیست، ممکن است مصرف انرژی را که بعضی اوقات نتیجه هدر رفتن گرما و سرما است کاهش دهد.کسب وکارهای زیادی متوجه شدند نصب درب­های اتوماتیک در واقع هزینه­ های انرژی آنها را با یا بدون راهرو کاهش می­دهد. با یک درب اتوماتیک، درب­ هایی که به طور ناگهانی به سمت چپ باز می­شوند یا کاملا بسته نمی­شوند حذف می­شوند.

مصرف انرژی مربوط به درب­های اتوماتیک به طور چشمگیری بسته به شرایط آب و هوایی، رفت و آمد، تنظیمات و نوع درب قابل استفاده متفاوت است. علاوه بر این، انواع درب­ها با مصرف پایین انرژی هم موجود است.

انواع درب های اتوماتیک از نظر نوع عملکرد


درب های اتوماتیک را بر اساس نوع عملکردی که دارند در انواع مختلف طبقه بندی می کنند. درب های الکترومکانیک، درب های هیدرولیک و درب های پنوماتیک انواع مختلفی از درب های اتوماتیک هستند که هر یک مکانیسم متفاوتی داشته و در موارد مختلف به کار برده می شوند.

درب اتوماتیک الکترومکانیک:

در این نوع از درب های اتوماتیک یک موتور کوچک تعبیه شده است که در داخل جک قرار داشته و نیروی خود را به گیربکس انتقال می دهد. افزایش قدرت موتور و گیربکس، ماردون جک را به حرکت درآورده و شافت جک به جلو و عقب رانده می شود. این نوع درب ها از ایمنی بالایی برخوردار بوده و قسمت مکانیکی و الکترونیکی آن از هم مجزا می باشند اما ایرادی که در آنها وجود دارد امکان استهلاک زود هنگام آنها بوده و همچنین در برابر فشارهای بیش از حد توان کافی را ندارند.

درب اتوماتیک هیدرولیک:

قانون پاسکال در این نوع از درب ها باعث عمل کردن آنها شده و این نوع از درب ها با استفاده از روغن و مایعات کار می کنند. روغن هیدرولیک باعث می شود تا فشار پمپ به سایر قطعات درب انتقال یافته و در نتیجه قطعات استهلاک کمتری داشته و این درب ها از طول عمر بالاتری برخوردار می باشند. حرکات درب های هیدرولیکی پایدار بوده و هیچ گونه لرزشی در آنها مشاهده نمی شود.

درب اتوماتیک پنوماتیک:

درب های پنوماتیک با استفاده از فشار گاز یا فشار باد کار کرده و انرژی باد را به انرژی مکانیکی تبدیل می کنند. در ساختمان هایی که صرفه جویی انرژی در آنها اهمیت دارد از این نوع درب ها استفاده می شود. همچنین در مکان هایی که نیاز به استفاده از چند درب می باشد استفاده از درب های پنوماتیک بهترین گزینه به حساب می آید. بر خلاف محرک های الکتریکی، هیچ سیم کشی ولتاژ بالایی در قاب درب پنوماتیک وجود نداشته و در مکان هایی که امکان وقوع خطر وجود دارد بهتر است از درب های پنوماتیک استفاده شود.

انواع درب اتوماتیک از نظر متریال

درب های شیشه ای
درهای حفاظتی و پارکینگی
کرکره های برقی
زاویه دار
درهای منحنی
لولایی
درب های خروج اضطراری
درهای زیر سقفی
انواع درب اتوماتیک از نظر متریال و محل کاربرد

کاربرد درب های اتوماتیک

استفاده نمودن از انواع درب اتوماتیک می تواند در به پیشگیری از اتلاف انرژی کمک نماید. به همین دلیل تاثیر بسیار زیادی در کاهش هزینه های سرمایشی و گرمایشی خواهد داشت. از طرفی این درب ها به صورت خودکار با نزدیک شدن افراد باز و با دور شدن آن ها بسته می شوند. بنابراین می توانند به حفظ تهویه مطبوع و جلوگیری از ورود گرد و غبار به فضای داخلی ساختمان کمک نمایند. برای استفاده از درب های اتوماتیک هیچ محدودیتی وجود ندارد و به راحتی می توان در ساختمان های مسکونی یا تجاری و یا هنگام بازسازی ساختمان ، آن ها را مورد استفاده قرار داد. بسیاری از طراحان در خانه های لوکس نیز برای درب بالکن از درهای اتوماتیک شیشه ای استفاده می نمایند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×