یاشیل در / وبلاگ / درب اتوماتیک چگونه کار می کند؟
درب اتوماتیک چطور کار می کند

درب اتوماتیک چگونه کار می کند؟

صنعت ساخت درب و پنجره همگام با پیشرفت تکنولوژی و فناوری، محصولات جدیدی را به بازار عرضه می‌کند. از جدیدترین و محبوب‌ترین این محصولات می‌توان به درب اتوماتیک اشاره کرد که در دو طرف خود به سنسورهای نوری یا سنسورهای تشخیص حرکت مجهز است. می‌توان گفت تقریبا همه ما برای یک بار هم که شده از این درب‌ها عبور کرده و با نحوه باز و بسته شدن آن‌ها آشنا هستیم که بدون نیاز به کنترل از راه دور یا استفاده از دست، به راحتی باز و بسته می‌شوند. در ادامه تصمیم داریم در این مقاله از یاشیل در به این سوال که درب اتوماتیک چگونه کار می‌کند؟ پاسخی دقیق و تخصصی‌تری بدهیم.

درب اتوماتیک

گاهی اوقات استفاده از دستگیره یا اعمال فشار جهت باز و بسته کردن درب کار سختی است و اغلب شاهد این هستیم که افراد از بسته شدن درب اطمینان حاصل نکرده و آن را باز می‌گذارند. طراحی و تولید درب اتوماتیک این مشکلات را به خوبی رفع کرده است. در بسیاری از مراکز تجاری، مسکونی، اداری و تفریحی از انواع مختلف درب اتوماتیک استفاده می‌شود که تردد و ورود و خروج به هر بخش را بسیار آسان کرده است. درب‌های اتوماتیک همچنین بهترین انتخاب برای فروشگاه ها، هتل ها، بیمارستان‌ها و فرودگاه‌ها هستند.

این درب‌ها با نوع ساخت و طراحی خاصی که دارند، دسترسی راحتی را برای افراد جهت باز و بسته کردن درب ایجاد می‌کنند. یکی از مهم‌ترین فواید درب‌های اتوماتیک برای افرادی است که به هر دلیلی از باز و بسته کردن درب عاجز بوده و یا انجام این کار برای آن‌ها سخت است. از این این افراد می‌توان به کودکان، افراد بیمار یا معلول، افراد مسن و ناتوان و… اشاره کرد. در بخش‌های بعدی با نحوه کار درب اتوماتیک، انواع و کاربردهای آن بیشتر آشنا می‌شویم.

درب اتوماتیک چگونه کار می‌کند؟

درب‌های اتوماتیک از نظر طراحی و نحوه ساخت، گستره وسیعی دارند و هرکدام بسته به مکانیزم ساخت و امکاناتی که دارند، به روش‌های مختلفی کار می‌کنند. با وجود تنوع زیادی که در این درب‌ها وجود دارد، همه آن‌ها درخصوص استفاده از سنسور جهت باز و بسته شدن، نقطه اشتراک دارند. همانطور که اشاره کردیم، در مکانیزم طراحی درب اتوماتیک از سنسورهای حرکتی یا نوری استفاده شده است.

این سنسورها خود به یک دیوار الکترونیکی مجهز هستند که این دیوار، عملیات باز و بسته شدن درب را به خوبی کنترل می‌کند. این مجموعه به وسیله چرخ دنده‌ها به پنل درب اتوماتیک وصل می‌شود. معمولا درب‌های اتوماتیک کشویی با کمک این سیستم و غلطک تعبیه شده روی خود، به راحتی و به شکل خودکار باز و بسته می‌شوند. اصولا سنسورهای به کار رفته در ساخت درب اتوماتیک نسب به حرکت بسیار حساس هستند و جهت باز و بسته کردن به موقع درب به سرعت فعال می‌شوند.

درب اتوماتیک بیارستانی

مراحل فعال شدن درب اتوماتیک

درب اتوماتیک برای اینکه بتواند عملکرد صحیحی داشته باشد، علاوه بر سنسور، از قطعات و تجهیزات دیگری نیز استفاده می‌کند. از این موارد می‌توان به تسمه گیربکس، قرقره، موتور dc و…اشاره کرد. در ادامه به صورت دقیق با مراحل فعال شدن درب اتوماتیک آشنا می‌شویم. زمانی که شما برای باز شدن درب اتوماتیک به سمت آن می‌روید، معمولا مراحل زیر طی می‌شوند تا درب باز شود:

  1. با حرکت شما، سنسور به سرعت آن را تشخیص داده و برای باز شدن درب، کنترل کننده درب را فعال می‌کند.
  2. این کنترل کننده، نیروی لازم را به موتور دی سی (dc) منتقل می‌کند.
  3. موتور دی سی، با نیروی وارد شده قرقره تسمه گیربکس را تغذیه و فعال می‌کند.
  4. با فعال شدن قرقره، تسمه‌ای که به آن‌ وصل است حرکت خود را آغاز می‌کند.
  5. برای اینکه فرد موردنظر به طور کامل و بدون آسیب از داخل درب عبور کند، سنسورهای ایمنی فعال می‌شوند و به مرکز کنترل کننده درب دستور باز نگه داشتن درب را می‌دهند
  6. بعد از عبور کامل فرد و خارج شدن از محدوده تشخیص سنسور، درب بسته می‌شود.

کاربردهای درب اتوماتیک

این روزها که صنایع و تولیدات با پیشرفت چشمگیری رو به رو هستند، استفاده از محصولات مدرن جایگزین محصولات قدیمی و سنتی شده و به همین دلیل درب‌های اتوماتیک با استقبال بسیار خوبی مواجه شده‌اند. افراد ترجیح می‌دهند برای تردد راحت تر، ساختمان خود را به این نوع درب مجهز کنند. بنابراین می‌توان گفت، کاربردهای درب اتوماتیک بسیار زیاد هستند و می‌توان از انواع آن در هر فضا و مکانی استفاده کرد. اما در ادامه تصمیم داریم به مهم‌ترین کاربردهای درب اتوماتیک بپردازیم:

  • درب اتوماتیک برای مراکز درمانی و بیمارستان‌ها

یکی از کاربردی‌ترین موارد استفاده از درب اتوماتیک، برای بیمارستان‌ها و مراکزی است که رعایت بهداشت در آن‌ها حرف اول را می‌زند. در این شرایط افراد برای باز و بسته کردن درب نیازی به استفاده از دست نخواهند داشت و این مسئله می‌تواند در رعایت اصول بهداشتی تاثیر زیادی داشته باشد. همین مورد به تنهایی از تکثیر میکروب‌ها و آلودگی‌ها تا حد زیادی پیشگیری می‌کند.

بخوانید: درب اتوماتیک بیمارستانی

  • درب اتوماتیک برای رستوران‌ها و هتل‌ها

هتل و رستوران دو فضای مجزا و البته بسیار پرتردد هستند. اصولا این مکان‌ها برای اینکه بتوانند بهترین خوشامدگویی و پذیرایی را برای میهمانان خود داشته باشند، در درجه اول می‌بایست شرایط ورود و خروج مناسبی را فراهم کرده و رضایت میهمانان را جلب کنند. استفاده از درب اتوماتیک می‌تواند تاثیر زیادی در رضایت خاطر مراجعین داشته باشد.

  • درب اتوماتیک برای مراکز فروشگاهی

از مکان‌هایی که ممکن است استفاده از دست برای باز و بسته کردن درب کمی دشوار باشد، فروشگاه‌ها و مراکز خرید هستند. گاه افراد به علت خرید زیاد نمی‌توانند درب را به صورت دستی باز کنند. بنابراین استفاده از یک درب اتوماتیک می‌تواند کار آنان را رحت تر کند.

انواع درب اتوماتیک

درب‌های اتوماتیک را می‌توان از زوایای مختلفی دسته‌بندی کرد. نوع طراحی، رنگ بندی، متریال استفاده شده در ساخت درب، ابعاد درب و… از عوامل موثر در ایجاد تنوع این محصولات هستند. اما از نظر نوع عملکرد و نحوه کار می‌توان این درب‌ها را به گروه‌های زیر تقسیم کرد.

  • درب‌های الکترومکانیک: این دسته از درب اتوماتیک کار خود را به کمک گیربکس و چرخ دنده انجام می‌دهند.
  • درب‌های اتوماتیک هیدرولیکی: این گروه از درب‌های اتوماتیک کار خود را به کمک فشار مایعات و فشار روغن انجام می‌دهند.
  • درب‌های اتوماتیک پنوماتیکی: در این گروه از درب‌های اتوماتیک نیز فشار گاز یا فشار باد، عامل حرکت درب است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×