استفاده از درب برقی نسبت به پنج سال قبل بسیار افزایش یافته است. اگرچه افزایش تعداد ساختمانهای مدرن و بزرگ نقش مهمی در این امر دارد، اما بسیار مهم است که مزایای درب برقی توسط همه پذیرفته شود.
همانطور که از نام آن مشخص است، دربهای برقی به افراد امکان فراهم میآورند که بدون هیچگونه عملی باز و بسته شوند. کار اصلی درب برقی بسیار ساده است و با فنر و برق تأمین میشود. عدم مصرف برق بیش از حد، از مزایای دیگر درب های برقی نیز میباشد. در برخی مدل ها باز و بسته شدن درب با کمک یک دکمه بر روی کنترل از راه دور فراهم میشود. همچنین برخی از مدل های درب ها دارای سیستم هایی هستند که امکان باز کردن دستی در برابر قطع برق را دارند.
مهمترین مزیت درب برقی بدون شک مزیت آن در هزینه های گرمایشی و سرمایشی است. درب برقی باعث کاهش زمان باز بودن درب در مقایسه با سایر درب ها است. این واقعیت است که دربهای برقی مجهز به سنسور بوده و شدت ضربه را در صورت برخورد با شخص یا یک جسم کاهش میدهد و از این طریق از بروز هرگونه صدمه جلوگیری میکند.
مزایای درب برقی
از جمله مزایای درب های برقی سهولت زندگی افراد دارای معلولیت است. اگرچه انتقال یک فرد چرخ دار در درهای معمولی بسیار دشوار است، اما درب های برقی استفاده بسیار راحت تری را ارائه می دهند. به ویژه استفاده از آن در مؤسسات عمومی راحتی معلولان را که از این مکانها استفاده می کنند فراهم می کند.
علاوه بر این، استفاده از درب برقی در مکان هایی مانند بیمارستان ها، آزمایشگاه ها و مراکز درمانی مزایای زیادی برای استفاده وجود دارد. در زمان ورود افراد به اینجا تماس دست به حداقل میرسد و از این رو از شیوع بیماری های عفونی جلوگیری میکنند. علاوه بر تأمین صرفه جویی در فضا در قسمت های استفاده درب های برقی، ظاهری بسیار زیبا و مدرن نیز به شما ارائه میدهد. استفاده از آن در فضاهای باریک یکی از بهترین نمونه های این امر است.
نحوه کار درب برقی
قبل از هر چیز باید بدانید که قدمت دربهای برقی بسیار زیاد است شاید سالها و قرنها پیش هم از درب برقی استفاده میشده ولی به روشها و مکانیسمهای خیلی قدیمی و به مرور زمان این روشها روز به روز مدرنتر و پیشرفتهتر شدهاند. حالا در این قسمت از مقاله یاشیل در نحوه کار دربهای برقی را به طور کلی برای شما توضیح خواهیم داد:
درب برقی یا درب اتوماتیک به صورت اتوماتیک و هوشمند باز و بسته می شود، چراکه درب برقی انواع مختلفی دارند هرکدام از آنها ممکن است شیوه خاص خود را داشته باشند ولی به طور کلی یک بخش اصلی در تمام دربها وجود دارد که به آن مرکز کنترل گفته میشود در واقع جعبهای است که در آن تابلو فرمان قرار دارد و فرمان باز و بسته شدن درب توسط کنترلگر یا ریموت کنترل از این جعبه صادر میشود. مورد دیگر مولد درب برقی است مانند جک، بازوها و موتور که وظیفه تولید نیروی حرکتی را بر عهده دارد.
دارای چشمی مادون قرمز هستند که این چشمی در بالای درب یا کناره های آن نصب می شود و بسیار حساس هستند به نور با نزدیک شدن به درب سریع عکس العمل نشان می دهند و باز می شوند. این دربها ممکن است هم به صورت افقی و هم به صورت عمودی باز و بسته شوند، باز شدن درب به صورت عمودی بیشتر مخصوص دربهای مغازه ها و یا پارکینگ ها است و درب های افقی مخصوص درب حیاط یا گاراژ هایی با فضای کم می باشند البته دربهای شیشه ای فقط به صورت افقی باز و بسته می شوند هر کدام از این دربها از ست هایی مثل فریم های متفاوت و شیشه های تک جداره و یا دو جداره ای هستند.
یک سری از دربهای برقی توسط فشار گاز کار می کنند بعضی از دربهای برقی بوسیله فشار مایعات یا فشار روغن کار می کنند و یک سری دیگر هم توسط چرخ دنده و گیربکس حرکت باز و بسته را انجام می دهند. کاربرد درب برقی بیشتر مناسب برای درب هتل ها فروشگاه ها درب بیمارستان ها اتاقهای عمل و پارکینگ ها میباشد.
انواع درب های برقی کدامند؟
- ریلی
- کرکره ای
- کشویی
- تاشو
- گردان
- درب اتوماتیک تلسکوپی
درب برقی ریلی:
درب ریلی یا کشویی درب هایی هستند که به صورت افقی روی یک ریل قرار می گیرند و به سمت راست یا چپ حرکت می کنند اندازه طول این دربها متفاوت است معمولا بیشترین طول آنها ۵/۲ متر است و استفاده از این نوع در بها بیشتر مناسب مکانهایی است که یا فضای کمی دارند و جا برای باز و بسته شدن دربهای معمولی را ندارند.
برای اینکه بتوان با استفاده از این نوع دربها یک فضای باز و وسیعی برای عبور مثلا اتومبیل در داخل حیاط منزل یا ماشینهای سنگین در کارخانجات و یا عبور افراد در ساختمان هایی که ورودی کوچکی دارند و نیاز به درب ورود بزرگ دارند می باشد.
درب برقی شیشه ای:
درب برقی شیشه ای انواع مختلفی دارند. درهای شیشه ای بسته به میزان تردد در شبانه روز و ابعاد مورد نیاز بسیار گسترده است استفاده از درب اتوماتیک شیشه ای فاکتور بسیار مهمی است در ساختمان های مدرن و امروزی از این دربها می توان به عنوان جدا کننده اتاقهای یک ساختمان اداری هم استفاده کرد چون توسط حسگر ها و سنسورهای قوی که دارد سریع باز و بسته می شود و کار را برای عبور و مرور کارمندان راحت تر می کند.
درب برقی کرکره ای:
وقتی اسم درب کرکره ای می آید شاید شما را یاد دربهای کرکره ای قدیمی مغازه ها بیندازد البته باید خاطر نشان کنیم که این دربهای کرکره ای جدید الهام گرفته از همان دربهای قدیمی است منتها با این تفاوت که آنها دستی باز و بسته می شدند و زور و بازوی قوی می خواستند ولی دربهای جدید فقط با زدن یک دکمه روی ریموت کنترل باز و بسته می شوند.
امروزه شما دیگر خیلی کم از مدل های قدیمی را مشاهده می کنید اکثرا از دربهای برقی کرکره ای استفاده می کنند چون بسیار راحت است و همچنین بسیار ایمن است و از امنیت بالایی برخوردار است و جدیدا نه تنها مغازه داران که اکثر مراکز تجاری، پارکینگهای مسکونی و مراکز صنعتی هم از این مدل دربها برای امنیت و راحتی و هم برای زیبایی استفاده می کنند و حتی از این دربهای کرکره ای برای پشت پنجره های منازل هم استفاده میشود هم امنیت بیشتری دارد و از ورود سرما و گرما به داخل منزل هم جلوگیری می کند.
بیشتر بخوانید: دکوراسیون داخلی مدرن با نرده شیشه ای و پارتیشن شیشه ای
قیمت درب برقی:
قیمت درهای برقی بسیار متفاوت است چون به محل استفاده درب بستگی دارد همچنین که چه نوع دربی با چه مدل امکاناتی بخواهید نصب کنید و جنس درب و استفاده از قطعات ایرانی یا خارجی می تواند متفاوت باشد. در حقیقت در فناوری و تجهیزات متفاوتی در قیمت این نوع درب ها تاثیر دارند به طور کلی در بازار ایران قیمت درب برقی بسته به واردات کشور های دیگر از شش میلیون تا ده میلیون تخمین زده می شود. قیمت دربهای برقی بسیار متفاوت است چون به محل استفاده درب، نوع درب، مدل، امکانات، جنس درب و نوع قطعات بستگی دارد.
سوالات متداول
درب های برقی چه انواعی دارد؟
این درب در انواع ریلی، کرکره ای، کشویی، تاشو، گردان و درب برقی تلسکوپی موجود است.
استفاده از درب برقی چه مزیت هایی دارد؟
از جمله مزایای آن سهولت استفاده برای افراد دارای معلولیت و به دلیل جلوگیری از تماس دست با درب باعث جلوگیری از شیوع بیماری های عفونی می شود.