نمای اسپایدر

نمای اسپایدر

علت نام گذاری نمای اسپایدر به دلیل شبیه بودن یراق آلات اتصال این شیشه اسپایدر به عنکبوت است. از این رو به آن ها شیشه های عنکبوتی و شیشه اسپایدر می گویند. دلیل دیگر این است که شیشه های اسپایدر به صورت شبکه موزاییکی بر پایه محورهایی با شباهت زیاد به عنکبوت هستند؛ از این رو به این نوع شیشه ها را شیشه های اسپایدر یا نمای اسپایدر می‌گویند.

نمای اسپایدر به دلیل اتصالات پیشرفته ای که نسبت به دیگرساختمان های اطرافشان دارند متمایز می شوند. نمای اسپایدر توجه بسیاری را به خود جلب کرده و هر بیننده ای مجذوب این شاهکار مهندسی می گردد. معمولا بانک ها با نمایی اسپایدر هستند. در این مقاله از یاشیل در به نمای اسپایدر و کاربردهای آن به طور کامل میپردازیم.

مطالعه بیشتر: شیشه های ساختمانی

شاید برایتان سوال شده باشد که با توجه به زیبایی بی نظیر این شاهکار مهندسی چگونه استحکام کافی در هنگام زلزله یا برخورد ضربه را دارند. نمای اسپایدر سازه های پیشرفته ای هستند که توسط مهندسان عمران تمام محاسبات شیشه اسپایدر انجام می شود. در آن ها تمامی الامان ها مانند ضربه، زلزله، آتش سوزی و غیره مورد محاسبه قرار می گیرند.

سپس با توجه به کاربرد و سایر شرایط پیش بینی شده توسط مهندسان نمای اسپایدر اجرا می شود. گاهی بدون ستون آلومینیومی یا با ستون آلومینومی، گاهی با سازه های کابلی و گاهی با تیغه های شیشه ای، شیشه اسپایدر در محل ساختمان اجرا می شود.

انواع نمای اسپایدر

کلیدی‌ترین مزیت نمای اسپایدر یا نمای عنکبوتی شفافیت و روشنایی است. سطح یکنواخت و بدون فریم که حاصل طراحی منحصر به فرد یراق آلات این سیستم می باشد، موجب استفاده روز افزون آن را در مکان های تجاری و اداری شده است. در این سیستم شیشه به کمک یراق آلات مخصوص نمای اسپایدر در جهت های عمودی و افقی مهار می شود. از با کیفیت‌ترین و مقاوم‌ترین نوع فولاد ضد زنگ در ساخت یراق آلات نمای اسپایدر استفاده می شود.

پیشنهاد مطالعه: نرده شیشه ای و کاربردهای آن در دکوراسیون

در شرایط بحرانی برای بالاتر بردن ضریب امنیت نمای اسپایدر  از شیشه لمینیت استفاده می گردد، تا در صورت شکستن شیشه در جای خود باقی بماند. ساختار شیشه لمینیت از ترکیب دو عدد شیشه سکوریت شده و یک لایه طلق که در میان دو شیشه قرار گرفته تشکیل شده است. امروزه امکان استفاده از شیشه دو جداره در نماهای اسپایدر وجود داشته که کمتر در این سیستم مورد استفاده قرار می گیرد. نمای اسپایدر به سه دسته اسپایدر لوله ای، اسپایدر کابلی و اسپایدر فین گلس تقسیم می شود. تفاوت این سیستم ها در سازه پشتیبان آن ها بوده و در اتصال یراق با شیشه تفاوتی بین آن ها وجود ندارد.

مقایسه نمای اسپایدر لوله ای و گلس فین

نمای اسپایدر لوله ای:

اسپایدر لوله ای متداول ترین و پرکاربردترین نوع نمای اسپایدر در سرتاسر دنیا است. از لوله های فولادی به عنوان سازه پشتیبان و ارتعاش گیر در این سازه استفاده می گردد. قطر و ضخامت این لوله ها به عوامل مختلفی مانند مدول بندی شیشه، وزن شیشه و موقعیت جغرافیایی پروژه بستگی دارد که بعد از محاسبات توسط تیم فنی مشخص می‌شود. از لوله هایی با جنس استیل در این قسمت سازه استفاده شده تا ترکیب آن با یراق آلات اسپایدر به زیبایی کار اضافه کند.

نمای اسپایدر گلس فین:

نمای اسپایدر فین گلس را می توان یه سازه تمام شیشه ای دانست. در این سیستم لوله های قطور فولادی جای خود را به تیغه های شفاف شیشه ای می‌دهند و به عنوان یه ارتعاش گیر در برابر نیروی باد عمل می کنند. اساسا مانند یک سازه پشتیبان قوی از جنس فولاد در مقابل نیروهای استاتیکی عمل می کنند.

عکس نمای اسپایدر

کاربرد نمای اسپایدر

کاربرد نمای اسپایدر بیشتر در ساختمان هایی است که ساخت یک نمای شیشه ای و فانتزی برای آن بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین صرفه جویی و محدودیت در مصرف انرژی مطرح است که بیش از هر چیز موجب افزایش میزان نورپردازی در ساختمان می شود.

از دیگر کاربردهای نمای اسپایدر ظاهر تمیز شیشه، پاکسازی آسان و دوام بالای شیشه نسبت به آلومینیوم و دیگر متریال ها است. نمای آن ها به عنوان یک نمای منظم، روشن و یکپارچه با مزیت هایی مانند ایمنی، کاربردی و سلیقه هنری یکپارچه شده، بنابراین به ساخت و سازهای مدرن و تزئینات تبدیل می شوند. کاربرد اصلی نمای اسپایدر بیشتر در ساختمان های تجاری و اداری است.

نکات کلیدی در مورد نمای اسپایدر

نمای اسپایدر شیشه ای از قطعات و عضوهای عنکبوتی شکل از جنس استنلس استیل تشکیل شده است. نحوه اتصال شیشه ها و بارگذاری نمای اسپایدر بصورت نقطه ای می‌باشد. هیچ گونه سازه عمودی و افقی بر خلاف سیستم کرتن وال در نماهای اسپایدر دیده نمی شود. نمای اسپایدر نوعی سازه اسپایدر و نمای شیشه ای مدرن است که در آن شیشه به وسیله قطعات اسپایدری به سازه متصل می شود. ابعاد این قطعات کوچک ولی قادر به تحمل بار زیاد است.

از مزیت های نمای اسپایدر می توان به وزن کم سازه و قطعات، مقاومت در برابر عواملی مانند زلزله، باد و غیره به دلیل عملکرد مستقل قطعات شیشه، شفافیت نما به دلیل عدم استفاده از پروفیل های نگهدارنده و سادگی دیتایل اشاره کرد. اسپایدر نوعی نمای مدرن شیشه ‌ای است که در آن شیشه به وسیله اتصالات نقطه ‌ای به سازه متصل می شود. از نمای اسپایدر بیشتر در ساختمان ‌های تجاری و ساختمان های بلند اداری استفاده می شود.

نتیجه گیری

امروزه نمای اسپایدر، طرفداران زیادی پیدا کرده است. در گذشته قرار گرفتن شیشه بدون قاب و فریم در بنا قابل ‌تصور نبود. در حال حاضر استفاده از نمای اسپایدرر بدون فریم از ره‌‌آوردهای معماری مدرن می‌ باشد. در بناهای قدیمی و سنتی شیشه ‌ها از طریق یک قاب یا یک فریم در نمای ساختمان قرار می‌ گرفت.

ولی امروزه با پیشرفت فناوری دیگر نیازی به فریم و قاب نیست. شیشه اسپایدر در یک محور و از طریق یک اتصال ‌دهنده و بدون هیچ نوع فریمی دیواره را تشکیل می ‌دهند. استفاده از نمای اسپایدر امروزه مرسوم تر از گذشته شده است. از شیشه سکوریت و یراق آلات اسپایدری در نماهای اسپایدر استفاده می شود. هر چه در نماهای اسپایدر شیشه بزرگ‌تر، به زیبایی کار اضافه ترمی شود. شیشه اسپایدر یکی از معمولی ‌ترین و بهترین نوع شیشه‌های بدون فریم است.

2 دیدگاه دربارهٔ «نمای اسپایدر»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×